Venäläisdiplomaatit karkoitettava

Jo vajaan 1,5 kuukautta kestänyt Venäjän raakalaismainen hyökkäyssota Ukrainassa sai järkyttävän käänteen, kun Kiovan seudulta vetäytyvien venäläisten jäljestä on paljastunut toinen toistaan karmeampia sotarikoksia, joita on kohdistettu Ukrainan siviiliväestöön. Ainoa oikea diplomaattinen tapa reagoida tähän järkyttävään tilanteeseen on karkottaa venäläisdiplomaatit Suomesta välittömästi.

Monet muut Euroopan maat ovat jo karkoittaneet osan tai kaikki venäläisdiplomaatit maistaan hyökkäyssodan takia. Tähän joukkoon liittymällä Suomi voi osoittaa uudella tavalla tuomitsevansa venäläissotilaiden sotarikokset, joita voidaan pitää jopa ukrainalaisten kansanmurhana. Kuinka kauan aiomme vain katsoa vierestä näitä väkivallantekoja viattomia siviileitä kohtaan?

Venäjän järkyttävät toimet saavat voimaan pahoin, eikä niille voi löytyä pienintäkään ymmärrystä. Nyt on aika ottaa käyttöön kaikki mahdolliset pakotekeinot arsenaalista ja osoittaa tuki ukrainalaisille. Suomi ei voi vain katsoa vierestä, kun kauheudet tapahtuvat.