Suomi hakee nato-jäsenyyttä

Nyt se tapahtuu! Suomi hakee Naton jäseneksi 💙🇫🇮

Kun liittokokouksessa, jossa tulin valituksi Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi, puhuin linjapuheessani Natosta, en olisi kuvitellut, että näin pian kauteni alussa asia todella nousee ajankohtaiseksi. On ollut äärimmäisen mielenkiintoista seurata näköalapaikalta koko tämän prosessin ja siihen liittyvän keskustelun etenemistä.

Kokoomusnuoret on ajanut Natoon liittymistä lähes siitä asti, kun itse olen syntynyt. Yksi järjestömme suurista tavoitteista on nyt toteutunut. On suuri kunnia toimia juuri nyt järjestön puheenjohtajana ja haluankin kiittää kaikkia niitä edellisiä toimijoita, jotka ovat asiaa ajaneet.

Vaikka olemme iloisia Nato-jäsenyyden jättämisestä, olen Natosta puhuttaessa aina tuonut myös esille sen, että syy sille, miksi asia on tullut yleiseen keskusteluun, on vakava. Suomen turvallisuustilanne on muuttunut, ja eduskunta on joutunut vaikean päätöksen eteen. Puolueet ja kansanedustajat ovat joutuneet harkitsemaan kantojaan uudelleen. Haluan kiittää myös kaikkia edustajia ja rohkeutta ajatella asiaa uudesta näkökulmasta. Tämä päivä jää historiaan.