varjohallitusohjelmamme: vastuunkannon suomi – tulevaisuuden turvaksi

Kaksi viimeistä päivää on sisältänyt pitkiä neuvotteluita, kompromisseja, uuden oppimista ja ennen kaikkea ratkaisukeskeisyyttä. Kokoomusnuorten puheenjohtajana olen johtanut nuorisojärjestöjen varjohallitusneuvotteluita, jotka on nyt saatu onnellisesti päätökseen.

Vastuunkannon hallitus – Kokoomus, SDP, Keskusta ja RKP – asettivat yhteisen vision Suomesta, jossa luodaan kasvua taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. Julkinen talous tasapainotetaan kahden hallituskauden aikana, työn verotusta kevennetään miljardilla, työllisyyteen panostetaan ja kilpailua vapautetaan. Säästöjä ei kohdistettu esimerkiksi koulutukseen. Teimme mahdottomasta mahdollista – ja vielä historiallisella kokoonpanolla.

Leinon hallituksen hiilineutraaliustavoite on 2030. Tavoite on kunnianhimoinen ja siihen löytyy erilaisia keinoja vihreästä siirtymästä erilaisiin maa- ja metsätalouden keinoihin esimerkiksi turvemaita ennallistamalla tai metsittämällä.

Lopputuloksena on 37-sivuinen hallitusohjelma. Haluan kiittää jokaista tähän projektiin osallistunutta – erityisesti omaa neuvotteludelegaatiota sekä puheenjohtajakollegoita. Pääset tutustumaan varjohallitusohjelmaan alla olevasta linkistä.