Puheeni Kokoomuksen puoluekokouksessa 11.6.2022

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät porvarit ja muut isänmaan ystävät,

Viime kerrasta, kun olemme nähneet toisemme, on vierähtänyt tovi aikaa ja maailmassa on tapahtunut isoja muutoksia. Suomessa käytiin historian ensimmäiset aluevaalit, jotka olivat seurausta vasemmistohallituksen täysin järjettömästä politiikasta. Kokoomus voitti vaalit sisulla ja kovalla työllä. Tällaista tulosta ei olisi saavutettu ilman kenttäväen korvaamatonta uurastusta, josta kaikki kunnia teille arvon kokoomuslaiset. 

Edeltävät vuodet ovat olleet haastavia globaalin pandemian takia. Nuoret ovat kärsineet etäopinnoista, yrittäjiä on estetty harjoittamasta ammattiaan ja yksinäisyys on lisääntynyt. Lisäksi länsimaiset arvot ovat uhattuna Venäjän raakalaismaisen hyökkäyksen seurauksena. Ukraina taistelee nyt koko Euroopan puolesta ja meidän kuuluu heitä siinä kaikin mahdollisin keinoin tukea. Lisää aseita Ukrainaan ja rankimmat mahdolliset pakotteet Venäjää kohtaan. Slava Ukraini!

Hyvät ystävät,

Suomi menee vihdoin Natoon. Historiankirjoitus jatkuu. Nato-jäsenyyden hakeminen on ollut Kokoomusnuorten pitkäaikainen tavoite, joka nyt käy toteen. Kokoomusnuoret ottivat kannakseen edistää Naton jäsenyyttä vuoden 1995 liittokokouksessa. Puolueen kannaksi asia eteni reilu kymmenen vuotta myöhemmin puoluekokouksessa. Jälleen kokoomusnuoret osoittivat olevansa kaksi askelta edellä. 

Tänä keväänä olemme kohdanneet myös suuria menetyksiä. Eduskunnan pitkäaikaisin kansanedustaja, Kokoomusnuorten entinen puheenjohtaja Ilkka Kanerva sekä Kokoomuksen ja Kokoomusnuorten kunniapuheenjohtaja Ilkka Suominen nukkuivat pois. Olin Suomisen kanssa ehtinyt sopia jo tapaamisen, kunnes se valitettavasti jouduttiin voinnin heikkenemisen vuoksi perumaan. Viinerit jäivät nauttimatta. Nuorten ja puolueen historiassa kääntyy uusi sivu, jonka ensimmäisiä lukuja aletaan kirjoittaa. 

Arvon kokoomuslaiset,

Maailma on murroksessa, elämä ja tulevaisuus ovat epävakaita. Suomalaiset tarvitsevat turvallisuuden tunnetta ja toivoa tulevasta. Tulemme kohtaamaan tulevina vuosina haasteita: väestö ikääntyy, talouden kasvu on epävakaata, ilmastonmuutos vaatii reagointia ja koko Euroopan turvallisuus horjuu. Näiden pulmien ratkomiseen ja turvallisuuden takaamiseen tarvitaan Kokoomusta. Tarvitaan Kokoomusta, jotta voimme taata paremman maailman tuleville sukupolville. Tarvitaan kokoomusta, jotta velkaantumiselle laitetaan stoppi. Tarvitaan kokoomusta, jotta tulevaisuuden nuorilla olisi mahdollisuuksia saavuttaa unelmansa. 

Meillä kokoomusnuorissa kasvatetaan tulevaisuuden vaikuttajia joka yhteiskunnan sektorille. Tässäkin salissa istuu entisiä kokoomusnuoria, joista tuli kunnanvaltuutettuja, kansanedustajia, meppejä ja ministereitä sekä muita vaikuttajia. Onhan meidän tasavallan presidenttimmekin hakenut oppinsa kokoomusnuorista. Suunta ei ole kääntymässä vaan päinvastoin, vauhti kiihtyy, mutta tässä tarvitaan myös puolueen tukea. 

Ikuisen kokoomusnuoren Ilkka Kanervan sanoin “Voittaja ei koskaan luovuta ja luovuttaja ei koskaan voita. Eli taistelu jatkuu!”