Puheeni Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuuston strategia- ja talousarviokokouksessa.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut ja kuulijat

Ensinnäkin täytyy todeta, että tuntuu hienolta olla osana tätä historiallista muutosta ja sen valmistelua. Haluan kiittää kaikkia strategiaprosessiin osallistuneita hyvästä työstä ja yhteistyöstä. Meillä on täällä tekemisen meininki ja siitä olen suurimman hyvinvointialueen valtuutettuna ylpeä.

Vuosi lähenee loppuaan ja olemme nyt lähellä hyvinvointialueen todellisen työn starttaamista. Mediassa ja kahvipöytäkeskusteluissa on noussut monia eri huolenaiheita liittyen tulevaisuuteen: hoitajapula, rahoituksen vaje, tietojärjestelmät, väestön ikääntyminen ja monia muita. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että strategiassamme painotetaan luottamuksen luomista. Pirkanmaalaisten pitää voida luottaa siihen, että vuoden vaihtuessa palvelut ovat saatavilla ja ovat jatkossakin.

Hyvät kuulijat,

Vaikka en ehkä itse ollut kaikkein suurin hyvinvointialueuudistuksen fani, on nyt tärkeintä kaiken tämän muutoksen ja epävarmuuden keskellä tehdä tästä muutoksesta ja Pirkanmaan hyvinvointialueesta paras mahdollinen. Meillä on kaikki edellytykset onnistua hyvin. Tulevaisuuteen toivoisin jokaisen suhtautuvan positiivisuuden ja toivon näkökulman kautta. Toivon, että yhteistyötä voidaan edelleen jatkaa hyvässä hengessä ja suhtautua avoimesti toiminnan kehittämiseen.

Tärkeintä on ihminen. Se on loistava kiteytys strategian nimeksi.