Ei rahoitusta Kiinan propagandalle!

Tänään saimme tietää, että Suomen valtio aikoo tukea Ähtärin pandoja viidellä miljoonalla eurolla. Tämä on käsittämätöntä toimintaa Keskustalta, ja erityisesti valtiovarainministeri Annika Saarikolta, joka viime kädessä on rahoitussuunnitelman siunannut. 

Kiina on tunnettu niin kutsutusta “pandadiplomatiasta”, jolla se pyrkii pehmentämään maakuvaansa eri valtioissa. Tällaisia diktaattorien kansainvälisiä julkisuustemppuja ei tule tukea millään tasoa suomalaisten veronmaksajien rahoilla. On aivan käsittämätöntä, että keskusta on lähdössä tukemaan tätä miljoonilla euroilla.

On vanhanaikaista kuljettaa eksoottisia eläimiä luontaisista elinoloistaan Suomeen, jotta ihmiset pääsevät niitä tuijottamaan. Tuetaan mieluummin omien lajien suojelua. Esimerkiksi saimaannorppa on yksi harvinaisimmista hylkeistä maailman mittakaavassa. Eivätkö saimaannorpat kiinnosta keskustalaisia? Nämä ovat niitä kuuluisia arvovalintoja. Tiesitkö, että pandoille kaavaillut viisi miljoonaa euroa on paljon suurempi summa, kuin mitä Suomen valtio käyttää esimerkiksi saimaannorppien ja naalien suojeluun?

Käsittämättömintä tässä on se, että ylimääräisten lapsilisien ja asuntovelkojen korkohyvitysten lisäksi keskusta on valmis käyttämään veronmaksajien rahoja myös Kiinan ulkopolitiikan tukemiseksi, jos se vain hyödyttää heitä vaalien alla. 

Tätä on mahdotonta hyväksyä!